lördag 30 maj 2009

16-17 maj – Gyllene Triangeln, Thailand

Området högst upp i nordöstra Thailand kallas för Gyllene Triangeln. Här har det odlats mycket opiumvallmo i över hundra år. De som smugglade opium tjänade mycket guld. Och eftersom de tre länderna Burma, Laos och Thailand möts här kallar man området Gyllene Triangeln.
Vi besökte ett stort opiummuseum. Där lärde vi oss hur opium framställs, hur det har använts genom tiderna och varför opium och andra droger är farliga. Det är svårt att förstå varför människor använder opium och annat knark när man vet att det är så farligt.
Vi tältade en natt i en by där det bor folk ur folkstammen Akha. Kvinnorna har roliga mössor som de har sytt fast silverpengar i.
Vi körde genom ett par floder och uppför jättebranta backar på väg till byn som låg på toppen av en kulle.
Det var branta sluttningar åt alla håll. Den enda platsen som var platt nog för oss att parkera och tälta på var bredvid korna. De här korna var verkligen bra på att råma! Det var som att lyssna på en ko-orkester på högsta volym. De höll på hela natten. Vi kunde nästan inte sova.
Mekongfloden är en av världens största floder. Vi körde längs den bruna floden när det började duggregna. Då såg vi en jättestor dubbel regnbåge över Mekong. Det var en fin avslutning på våra härliga veckor i Thailand. På andra sidan regnbågen väntar nästa land: Laos.
Regnbågshälsningar från Temba

Inga kommentarer: