måndag 5 januari 2009

19-20 december – Panaji till Palolem, Goa, Indien

I Goas huvudstad Panaji letade vi upp postkontoret och kollade om det fanns någon post till oss. Det fanns det! Jag fick ett stort kuvert med brev från alla klasskamraterna på Monbijouskolan i Malmö. Tack! Och så fanns det brev med julklappar från min gudmor Katja, mina mostrar Aira & Cara, och från Björn & Johanna. Stort tack allesammans!
Nästa dag körde vi mot stranden Palolem. När vi nästan var framme kom vi in i en återvändsgränd. Vi lyckades inte svänga runt med vår långa bil på den smala vägen. Eftersom växellådan är trasig kan inte bilen backa. Fem vuxna och jag lyckades inte rubba Alhambra eftersom vägen lutade så kraftigt. Vi fick i stället bygga en liten bro över ett djupt dike med hjälp av stenblock, stockar och våra sandstegar. Till slut lyckades vi svänga runt och kom upp på vägen igen. Bara sekunden senare rasade våra broar under både fram- och bakhjulet. Vilket äventyr!
Vi hittade ett bra hotell i Palolem och kunde pusta ut. Nu var allt förberett för farmors ankomst. Och stranden! Vilken fantastisk strand! Kokospalmer, fin sand, varmt och klart vatten, god mat. Det känns som paradiset. Vi badade i havet för första gången sedan vi var i Grekland för över hundra dagar sedan. Det här är livet!
Goa hälsningar från Temba

Inga kommentarer: