lördag 18 oktober 2008

6-10 oktober – nordvästra Iran

Iran är ett stort land, mer än tre gånger så stort som Sverige. Vi körde genom västra delen av Iran, nära gränsen till Irak. Första stället vi tittade på var en gammal stad som heter Takht-e Soleiman. Ringmuren är 1500 år gammal. I mitten ligger en jättefin kratersjö som det väller upp vatten ur. Men man ska tydligen inte dricka vattnet för det luktar svavel.

Vi fortsatte till området runt staden Kermanshah. Där såg vi fina klippristningar som också är ungefär 1500 år gamla. I Taq-e Bostan finns en cool ristning där det ser ut som att Luke Skywalker höjer sitt lasersvärd bakom ryggen på en gammal kung. Kungen och hans kompis ser ut att ha fotbollar på sina huvuden. Det ser roligt ut.

Vi bushcampar varje natt. Mamma och pappa hittar fina ställen där vi kan vara ifred en stund från alla nyfikna människor. Då kan mamma ta av sig sin sjal en stund också och det tycker hon är skönt. När vi bushcampade intill en flod utanför staden Bisotun tränade pappa och jag längdhopp över floden. Vi trillade i båda två, men det var inte så djupt. Sen kom det plötsligt en hel skock får som sprang rakt genom vårt tältläger och över floden. Mamma fick skynda sig att ta på sjalen, för tätt i hälarna på fåren kom ett par fåraherdar.

Lasersvärdshälsningar från Temba

Inga kommentarer: