fredag 16 januari 2009

12-16 januari – Tälta på stranden, Agonda, Goa

Bilen var lagad och mammas yogakurs var slut. Nu hade det blivit dags för oss att bryta upp. Vi körde inte så långt, bara en dryg mil norrut till en strand som heter Agonda. Där kan man tälta på stranden under kokospalmerna. Det är liksom det här jag har drömt om! Vi slog läger och sprang sedan rakt ut i havet och kastade oss i. Plötsligt dök det upp delfiner bara en liten bit ifrån oss. De lekte och hoppade. Jag blev nästan rädd så nära de var! Lite senare prasslade det till i buskarna och några apor tittade nyfiket fram. Vilken häftig plats!
Det var helt underbart på stranden i Agonda. Vattnet var klart och varmt. Tidvattnet var starkt eftersom det var fullmåne. Jag tycker att det är fascinerande att månen kan påverka hur högt havet är. På eftermiddagarna blåste det och vi kunde flyga med drakarna som vi köpt i Jaipur. När det var mer vindstilla kunde vi flyga med det häftiga radiostyrda flygplanet som vi fick av Hugo & Malte när de reste hem till Sverige. En gång fastnade det uppe i en kokospalm och en kille klättrade upp för att hämta det. Snällt!
Varje morgon kom en gubbe och sålde gott bröd och kokoskakor. På kvällarna gick vi längs stranden till någon restaurang och åt gott. På ett ställe fanns ett biljardbord där jag spelade med pappa. Det var kul! Gissa vem som vann förresten...


Nu har det blivit dags för oss att lämna Goa och börja köra norrut mot Nepal. Vi planerar att korsa gränsen till Nepal om ungefär tre veckor.
Flygande delfinhälsningar från Temba

Inga kommentarer: