onsdag 29 juli 2009

5-12 juli – Bangkok, Thailand

Det gick lyckligtvis lättare att lämna Kambodja än att köra in i landet. De kollade inte ens våra bilpapper på vägen ut. Så himla knasigt att de skulle bråka så med oss när vi ville köra in i Kambodja!
Vi susade fram på bra vägar och nådde Bangkok, Thailands huvudstad, efter bara ett par dagars körning. Vi tog in på ett hotell i centrala Bangkok. Jag gick på upptäcktsfärd och hittade en pool på taket av hotellet! Tänk att man kan bygga en pool uppe på ett tak, sex våningar upp!
Mamma och pappa hade lovat att det inte skulle bli fler tempel efter vår dunderdos i Angkor. Så vi tog det lugnt, åkte tuk-tuk, handlade lite souvenirer, och åt god mat i olika gatustånd. En och annan mjukglass på McDonald’s slank också ner!
En riktig höjdpunkt var Ice Age 3 på 3D-bio. Innan filmen började skulle alla resa sig upp för att ära kungen under nationalsången. Sen satte vi på oss stora specialglasögon och när man tittade genom dem verkade figurerna i filmen komma rakt ut i salongen. Det var superhäftigt. Och Atlas var så enormt söt där han satt och försökte lista ut vad man skulle göra med glasögonen!

Jag kommer aldrig att glömma ormarna i Bangkok. Vi var på ett ställe som föder upp giftiga ormar och framställer motgift som kan bota människor som blivit bitna av de farliga ormarna. Man ”mjölkar” ormen på dess gift, genom att låta den bita i en glaskopp så att giftet rinner ut ur gifttänderna. Häftigt och lite läskigt! Vi var på en ormuppvisning också, och fick se kobror och andra giftiga ormar. Ormskötarna var väldigt skickliga och kunde fånga kobrorna med bara händerna!
Som avslutning fick vi krama en pytonorm! Disa och Tinna vågade också hålla den tunga ormen, men Atlas tyckte att det var roligare att se på.
Bangkok är vårt sista stopp innan vi flyger hem till Sverige. Jag följde med pappa och lastade in vår bil Alhambra i en container i hamnen. Containern ska gå med båt till Sverige.
Det känns lite konstigt att vi ska flyga hem nu. Vi har rest så länge, nästan ett och ett halvt år. Totalt har vi kört nästan 60.000 km genom 37 länder. Det har varit väldigt kul och jag har fått vara med om så mycket. Men nu när det är dags att återvända till Sverige känns det också kul. Jag ser fram emot att träffa kompisarna och släkten. Och jag ser fram emot att börja i tredje klass på Monbijouskolan i augusti.
Hemvändarhälsningar från Temba

Inga kommentarer: