söndag 5 oktober 2008

21-25 september – Kappadokien (del 2), Turkiet

Det finns många olika sorters sten. En sorts sten kan flyta! Jag tog en bit pimpsten från en vulkan och la i en balja med vatten. Den flöt! En annan sorts sten kunde vi barn hugga av på mitten med bara handen. Vi lekte karate. Disa och Tinna kunde också.

En annan häftig grej är luftballonger. Genom att värma upp luften inne i ballongen kan den jättestora ballongen flyga. En morgon vaknade vi av att över 20 luftballonger svävade fram över vårt tält. Det såg fantastiskt ut. Vi fick provsitta i en ballongkorg, men vi fick inte flyga. Någon gång skulle jag vilja flyga ballong!


Vi har också varit under jorden, i en underjordisk stad. Förr i tiden när det var mycket krig grävde folk här långa gångar ner i marken, och stora grottor som de kunde gömma sig i om fienden kom. Byborna kunde bo under jord i flera månader.

En morgon när vi bushcampade i den Rosa dalen kom en gammal man med sin häst och vagn. Han stannade precis vid vårt läger. Vi stod tydligen på hans fält. Vi barn följde med honom och hjälpte till att fylla hans korgar med solmogna tomater och meloner. Sen lastade vi upp allt på vagnen och fick skjuts av mannen in till byn. Mamma, pappa och Atlas följde efter lite senare i Land Rovern.

Ballonghälsningar från Temba

Inga kommentarer: