tisdag 21 april 2009

8-18 april – Östkusten, Malaysia

Mitt på Malaysias östkust finns en liten by som heter Cherating. Vi hittade vår egen lilla tältplats precis intill havet vid en jättefin sandstrand. Här levde vi strandliv och samlade snäckor. Vi byggde droppslott som Atlas ivrigt förstörde. Jag och pappa gjorde akrobatiska konster i vattnet. Det är superkul!
Vi tittade på när en grupp fiskemän drog in sina nät till stranden. Jag och Disa vågade hålla en barracuda i stjärten!

Den malaysiska maten är god. Vi äter ofta nasi goreng (stekt ris) med kyckling eller med bläckfisk och räkor. Fast en dag överraskade mamma oss med pannkakor som vi slukade med hallonsylt och socker. Smaskens!
Vår egen mat måste vi hålla koll på här på stranden, annars kommer aporna och stjäl den! En gång blev aporna för närgångna. Då laddade jag slangbellan med små hårda kottar.

Det blev fullmåne och vi kunde se att tidvattnet verkligen blev kraftigare då. Jag tycker att det är både häftigt och konstigt att månen kan påverka hur högt upp på stranden havet når.

Vi lekte med några tyska barn som var på semester. De hade en rolig liten gummibåt. Det är kul att träffa andra barn! Det tyckte den lilla ormen också som kom simmande genom vattnet och klängde sig upp på vår tyske kompis. Han märkte som tur var inget förrän ormen gett sig iväg igen!

Påsk blev det också, men den där riktiga påskkänslan fick jag aldrig riktigt. Det känns liksom inte som påsk när det är 30 grader varmt och man är på en strand. Fast vi kokade ägg och målade dem. Jag målade påskharar, kycklingar och mig själv när jag letar påskägg.
Tidvattenhälsningar från Temba

1 kommentar:

Lisbeth R sa...

Hej Temba!
Jag har läst alla blogginläggen men det här var kanske det häftigaste. Så modig du ser ut, och du ser ut att ha vuxit sedan vi sågs. Dina akrobatiska vattenkonster verkar ännu svårare än jag såg i Goa.
Bra att du får pröva så många olika sorters mat och gillar det och att du träffar barn från andra länder och kan leka med dem.
Tidvattnet verkar spännande.
Så bra att du har en kamera som kan fotografera under vattnet. Så fina bilder det blev!
Ha det riktigt bra och hälsa och krama alla från
Farmor Lisbeth