tisdag 21 april 2009

3-7 april – Singapore

Singapore är ett pyttelitet land på en pytteliten ö, precis intill Ekvatorn. Vi hade det väldigt trevligt här. Människorna i Singapore är supertrevliga. Folk kastar inte skräp överallt, och det finns fina lekplatser för barn. Och så kan man dricka vattnet direkt ur kranen. Vilken lyx! Fast Tinna trodde att man kunde dricka ALLT vatten i Singapore, så hon drack vatten ur både fontäner och simbassänger...

Första natten tältade vi i en park där det fanns en jättestor äventyrslekplats. Vi lekte med barn från Sydafrika och England. Det var superkul!

Nästa dag körde vi till Singapore Zoo, som sägs vara ett av de finaste zoona (kul ord!) i världen. Vi blev verkligen inte besvikna. Det fanns jättemånga djur. Mina favoriter var orangutangerna, isbjörnarna, de vita tigrarna, kängururna, ormarna, lemurerna och jätteödlorna (komodovaraner).
När vi var trötta efter alla djuren gick vi till vattenlekplatsen där man kunde leka hur mycket som helst, spruta vatten på varandra och klättra omkring. Var fjärde minut ringde en klocka och då gällde det att vara beredd. En enorm hink högst upp på klätterställningen började tippa och 500 liter vatten störtade ner på ett tak och vidare ner över oss barn. Wow! Vi ville aldrig gå hem!
En dag blev vi hembjudna till en norskamerikansk familj som var nyfikna på vår resa. De har också en Land Rover. Vi fick bada i deras pool och de bjöd till och med på svenskt godis som de köpt på IKEA. Vi blev kvar hela dagen och hade det jättemysigt. Tack Petter och Kate!

Vi avslutade med en dag på stan, bland skyskrapor, gallerior, och kineskvarter.
Däremellan lyckades mamma och pappa klämma in en sliskig drink på Raffles Hotel. Singapore Sling hette den. Smakade inget vidare tyckte jag, men jordnötterna med skal var goda!
Zooiga Singaporehälsningar från Temba

Inga kommentarer: