torsdag 25 augusti 2011

Marockoäventyr del 3

På färden norrut från Marocko genom Spanien stannade vi i städerna Cadiz, Sevilla, Mérida, Càceres och Salamanca. Nu var vi lite trötta på alla gamla städer och ruiner, så det blev snabba besök.

I Frankrike tog vi igen oss ett par dagar på en strand i Les Landes. Där var det många som höll på med kite-surfing. Det verkar coolt!


Sen klättrade vi upp på Europas högsta sanddyn, Dune de Pilats, som är ungefär 100 meter hög. Det roligaste var att springa nedför sanddynen, i full fart!


I Arcachon smakade jag ostron för första gången. De levde och drog ihop sig när man sprutade citron på dem. Men jag gillade smaken och slurpade i mig några stycken. Mums!


I St Emilion gör man vin. Mamma och pappa ville provsmaka, så vi stannade en natt. Men det fanns ingen bra camping, så vi slog läger mellan vinrankorna på ett av områdets bästa vinslott. Vi barn gick och smaskade vindruvor för fulla muggar, så om det inte blir så mycket vin nästa år från St Emilion, så vet ni varför...


I Lyon var vi med på ett bröllop och umgicks med mammas och pappas vänner. På bröllopet var vi bar uppe och dansade till klockan tre på natten. Buskul! Sen körde vi vidare till Champagne där man också gör vin – fast med bubblor i. Vi gick runt i jättestora källare där flaskorna ligger på lagring i flera år.


Resan var snart slut, men en höjdpunkt hade vi kvar. Eftersom vi barn hade varit duktiga och klarat sitta i bilen i 45 dagar och rest 12 000 km, så fick vi besöka Legoland i Danmark. Det var en perfekt avslutning på en jätterolig resa! Hoppas att vi snart kan åka ut med vår Land Rover igen!


Ständiga reslusthälsningar från Temba

1 kommentar:

Martin Tornberg sa...

Hej Temba!
det var skojigt att hanga med dig och din familj i somras! Har ar en video som du kan lagga upp pa din blogg ocksa ifall du vill!

http://youtu.be/ktrajfNeF0c

Kram,
Martin