torsdag 25 augusti 2011

Marockoäventyr del 1

Det är dags att ge sig ut på äventyr med vår Land Rover igen. Så himla kul! Den här gången vill mamma och pappa köra hela vägen till öknen i Sahara. Det verkar långt.

Vi körde genom Danmark, Tyskland, Österrike, Liechtenstein och Schweiz innan vi kom till San Remo i Italien. Där tittade vi på huset där Alfred Nobel levde under sina sista år. Här skrev Alfred Nobel det testamente som ledde till Nobelpriset.


När vi är ute på resa sover hela familjen i ett tält på bilens tak. Det är jättemysigt!


I Frankrike hälsade vi på familjen Lenander som lånade ett hus med pool. Härligt!


Sen kollade vi på en amfiteater i Arles och en akvedukt i Pont du Gard – båda cirka 2000 år gamla från romartiden. På campingen fanns ett pingisbord där jag och Disa kunde spela.


Vi fortsatte genom Andorra till Spanien. Här ramlade vi rakt in i en tjurrusning. Tinna och Atlas satt så nära staketet att jag trodde att de skulle bli stångade av en av tjurarna!


Vi besökte städer som såg ut att vara hämtade ur sagor. Vi tältade i det fria med milsvid utsikt.


Vi såg vackra väderkvarnar på karga kullar och fick höra talas om Don Quixote och Sancho Panza.


I staden Granada tittade vi på Alhambra som är ett fort och en massa palats från den arabiska tiden. Alhambra betyder ”det röda huset”, och det är lite kul eftersom vi kallar vår röda Land Rover ”Alhambra”.


Längst söderut i Spanien kan man köra in i Gibraltar som tillhör England. Det är ju konstigt, för det ligger långt från England. En klippa sticker ut i Medelhavet och man måste gå eller köra rakt över flygplatsens landningsbana för att komma in i Gibraltar. Vi fick specialtillstånd att köra hela vägen upp på klippan. Där såg vi apor som inte var ett dugg rädda för människor.


Apiga hälsningar från Temba

Inga kommentarer: