onsdag 4 mars 2009

24 februari – Safari på elefantrygg, Chitwan, Nepal

Elefanter är fantastiska djur. De är så enormt starka, snälla och duktiga. Jag gillar dem verkligen! Och när man ska på safari och titta på djur är det bra att åka elefant.

Hela familjen trängde ihop sig på en elefantrygg och lufsade rakt in i Chitwans djungel. Vår elefant hette Lakikali. Hon plöjde rakt fram genom täta snår. Ibland åt hon upp ett litet träd som stod i vägen. Vi satt och höll fast oss i korgen på ryggen. Det gungade som på ett skepp i storm, men vår mahout styrde såklart elefanten väldigt väl.
Efter en stund fick vi syn på en enhornad noshörning, glänsande vacker efter ett gyttjebad. Den är mycket sällsynt. Det finns tyvärr bara några hundra kvar i världen. En stund senare såg vi en noshörning till, men den var yngre och skyggare. Vilken tur vi hade! Jag hade verkligen önskat att vi skulle få se noshörning.
Efter safarituren spelade vår elefant fotboll med några killar och ett par andra lekfulla elefanter. Det såg jättekul ut! Jag passade bollen några gånger, men jag undvek närkamper!
Enhörningshälsningar från Temba

Inga kommentarer: