torsdag 22 maj 2008

18-21 maj – Maramures, Rumänien

Vi körde in i Rumänien. Här är det fattigt. Många lever som på Emils tid i Lönneberga. Folk åker häst och vagn. De plogar sina fält med hjälp av hästkraft. Vi träffade kvinnor som spann ull och visade oss hur man gör. Sen stannade vi i en by och fick prova på att väva en yllematta på en vävstol. Även om det är fattigt i den här delen av Rumänien är människorna väldigt snälla och gästfria.


2 kommentarer:

Hugo och Elias sa...

Temba!
Temba vad mycket häst du får rida!
Hur var gångarna ni sprang runt i där du fick smaka lite vin? Var de gamla med spindel väv eller nya?
Hur går det att sova i tältet. Är det läskigt eller bara mysigt. Du får även hälsa Disa så mycket från oss.Vi har fått en studsmatta ska bli kul att hoppa med dig i den om ni tittar förbi i sommar- hoppas ;)det! Vi skulle vilja åka din resa med er. Kanske kan vi göra om den själva när vi är stora - lånar Ahlambra av Ola och Nina. P:S ER bil har ett namn som även passar vårt hus väldigt bra så kanske huset kommer ha en namnfest och då hade det varit super att ha Ahlambra landrover på besök. Troligtvis blir det fest den 26/7.
Många kramar från Hugo och ELias till dig Temba och din familj.

Ringdahl family sa...

Hej Hugo och Elias,
Stort tack for att ni skriver. Det ar inte laskigt att sova i taltet. Det ar jattemysigt. Och i vinkallarna fanns det mycket mogel pa vaggarna, men jag sag inte sa mycket spindelvav. Klart att vi kommer och halsar pa i sommar! Kramar till hela familjen fran Temba